FAKTA OM VÄRENDSMILJÖ AB

SÅ HÄR  BÖRJADE DET !

Värends Miljö AB har blivit ett väletablerat företag inom slamsugnings och spolbranschen grundat 2007 av nuvarande ägare och vd Thomas Karlsson.
Thomas har många års erfarenhet inom verksamheten då han började sin bana som anställd vid Växjö kommun som slambilschaufför år 2000. Men intresset och kunskapen med rör och ledningar började redan vid första anställningen som grävmaskinist på Schakt & transport 1990.

Företaget startade i liten skala med en spol & slambil som till en början renoverades och målades i det som skulle bli ett igenkänningsmärke för företagets bilar Röd hytt och vit tank, Vilket har utvecklats till dagens bilar med en lackering som känns igen på långt håll och inte kan förväxlas med liknande fordon. Företagets andra bil införskaffades 2010 och banade väg för att ytterligare ta marknadsandelar i Kronobergs län då ryktet börjat sprida sig att den där killen visste förmodligen vad han sysslade med. Företaget började få luft under vingarna och jobben rullade in. 2012 vann företaget sin första upphandling åt Tingsryds kommun vilket resulterade i att ytterligare en bil och en ny anställd kom in för att förstärka företaget. Nu började det på allvar och bilen som hjälpte igång företaget höll inte längre måttet så det beställdes en ny liten smidig bil med hetvatten vilken var leveransklar i Oktober 2013. Under 2014 kom det ut ytterligare upphandlingar en i Alvesta kommun och en i Älmhult. Företaget lyckades ta hem båda dessa och nu var företaget helt plötsligt i behov av att anställa mer personal och skaffa fler fordon.

2015 började året med 5 anställda och lika många bilar. Värends miljö började bli ett lite större företag. Thomas själv kämpade på och skötte kontoret och det administrativa arbetet på kvällar och helger, vilket skulle märkas att det inte höll i längden. Våren 2015 blev det en resa över till Norge för att titta på en torrsug, för det var något som intresserat Thomas en längre tid efter många om och men kom bilen till Sverige för att mellanlanda och gås igenom av tillverkaren Disab nere i Eslöv och sedan köras ett litet tag innan vi insåg att denna bilen också givetvis skulle lackeras i företagets färger bilen var ju helvit när den kom till Växjö. Företaget utökade sin personalstyrka med ytterligare två medarbetare. Sensommaren hösten 2015 investerades det i en ny anställd och ytterligare en bil för att förstärka sina ställningar i Älmhult samt för att möta efterfrågan på våra tjänster.

Under hösten 2015 var vi tvungna att även förstärka den administrativa sidan och erbjudandet föll på Emil som på sitt tidigare jobb varit involverad i företagets bokföring. 2016 bestämde vi oss för att söka nya jaktmarker och Blekinge var det självklara valet. Vi har ett avtal med Karlskrona kommun och har som målsättning att bli en stark leverantör i hela Blekingeregionen. Samtidigt insåg vi att företaget nått en nivå att vi inte klarade ekonomi och administration själva, Och Emil anställdes på heltid.

2016 och 2017 fortsatte sedan i ett rasande tempo och i skrivande stund är företaget nu 17 anställda och har 12 fordon i drift. 
Framtiden ser spännande ut med fler uppdrag i sikte och nya arbetsområden inom verksamheten är på gång.